Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ναι, το 'Anassa Astro' είναι το όνομα του εκτροφείου corgi στην Ελλάδα μας το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας (ΚΟΕ) καθώς και στον FCI με αριθμό εκτροφείου 058/22.

Όχι, σχεδιάζουμε τα ζευγαρώματά μας πολύ προσεκτικά. Το κύριο μέλημά μας είναι να έχουμε κουτάβια corgi σωματικά και ψυχικά υγιή. Επιλέγουμε σχολαστικά τους γεννήτορες έτσι ώστε πάντα να γεννιούνται κουτάβια αντιπροσωπευτικά δείγματα των προδιαγραφών της φυλής. Στην σελίδα μας στο facebook καθώς και στην παρούσα ιστοσελίδα ανακοινώνονται τόσο τα ζευγαρώματα όσο και οι γέννες μας.

Αρχικά χρειάζεται να επικοινωνήσετε με εμάς, με email ή τηλεφωνικά. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι να απαντήσουμε όλες τις πιθανές απορίες καθώς και να συζητήσουμε μαζί σας τι σημαίνει το να έχει κάποιος έναν σκύλο corgi. Αφού συμφωνήσουμε ότι ένα κουτάβι κόργκι θα καλύψει τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας καθώς και ότι εσείς θα καλύψετε τις δικές του ανάγκες, μπορούμε τότε να σας προσθέσουμε στην λίστα αναμονής για την επόμενη προγραμματισμένη γέννα. Αυτό μπορεί να πάρει κάποιον χρόνο αλλά σίγουρα αξίζει η αναμονή!

Όχι ακριβώς. Δεν κάνουμε εμπόριο κουταβιών. Θα πρέπει να σας γνωρίσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας σχετικά με τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας. Το πιο σημαντικό μας μέλημα είναι τα κουτάβια μας να αποκτούνται από άτομα ή οικογένειες έτσι ώστε τόσο οι άνθρωποι όσο και οι σκύλοι να ζήσουν μια καλή και ευτυχισμένη ζωή μαζί. Αν αισθανθούμε ότι ένα corgi δεν είναι συμβατό με τον τρόπο ζωής ή τις προσδοκίες σας, θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σας.

Διαβάστε εδώ αν ένα Corgi είναι συμβατό με εσάς ή την οικογένειά σας.

 

Ναι. Η διαδικασία είναι ίδια όπως περιγράφεται και παραπάνω. Όταν έρθει η ώρα, συνήθως όταν τα κουτάβια κλείσουν τους τέσσερις μήνες, μπορούμε να το παραδώσουμε στην τοποθεσία σας ή να το παραλάβετε εσείς απο τον χώρο μας κατόπιν συνεννόησης.

 

Δεν είμαστε έμποροι κουταβιών κόργκι αλλά εκτροφείς. Κάνοντας κάποιος μια αναζήτηση και κατόπιν επικοινωνίας με διάφορα εκτροφεία corgi στην Ευρώπη ή την Αμερική μπορεί να καταλάβει πως η τιμή μπορεί να κυμαίνεται αρκετά, συνήθως ξεκινώντας πάνω απο 1500 ευρώ και φτάνοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ. Επίσης παίρνοντας ένα κουτάβι corgi απο το εξωτερικό κάποιος πρέπει να συνυπολογίσει το κόστος μεταφοράς το οποίο επίσης μπορεί να κυμαίνεται απο 300 ευρώ έως και 1500 ευρώ αν πρόκειται για παραγγελία απο εκτροφείο εκτός Ευρώπης. Παράγοντες που καθορίζουν την τιμή είναι το γενεαλογικό δέντρο (pedigree) του κουταβιού καθώς και πιθανές διακρίσεις των γονιών. Το pedigree πληροφορεί για τους γονείς καθώς και τους προγόνους αυτών. Γονείς απαλλαγμένοι από κληρονομικά νοσήματα, με διακρίσεις και τίτλους σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας δίνουν κουτάβια σωματικά και ψυχικά υγιή, με ανθρωποκεντρικό και ευχάριστο χαρακτήρα. Στην πραγματικότητα η τιμή ενός κόργκι δεν είναι το κουτάβι καθαυτό. Είναι επίσης ο κόπος, ο χρόνος και το κόστος που έχει επενδύσει ένας υπεύθυνος εκτροφέας προκειμένου να βρίσκει τα πιο υγιή και άρτια σκυλιά corgi στον κόσμο για να τα ζευγαρώσει με τα δικά του για την παραγωγή ακόμα καλύτερων δειγμάτων της φυλής. Στην τιμή ενός κουταβιού συμπεριλαμβάνεται η άμεση επικοινωνία με τον εκτροφέα όποτε χρειαστεί, η καθοδήγηση σε σχέση με ότι μπορεί να αφορά τον σκύλο καθώς και η αξιοπιστία αυτού.